Kimchi

Kimchi

Kimchi, ett vanligt tillbehör i det Koreanska köket, är fantastiskt smakrikt och gott med såväl sälta som hetta. Kimchi är oftast synonymt med fermenterad salladskål, men kan även innefatta andra grönsaker.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (2 st)

Mitt betyg:

Kimchi

Kimchi, ett vanligt tillbehör i det Koreanska köket, är fantastiskt smakrikt och gott med såväl sälta som hetta. Kimchi är oftast synonymt med fermenterad salladskål, men kan även innefatta andra grönsaker.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg salladskål
  • 2 msk salt
  • 1½ dl vatten
  • 2 msk rismjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 riven vitlöksklyftor
  • ½ dl fisksås
  • 2 msk chiliflakes
  • 3 msk paprikapulver
  • 100 g blomkål
  • 1 morot
  • 150 g rättika

Gör så här:

Dela salladskålen i kvartar, skär bort roten och separera bladen i en stor skål. Salta kålen och låt stå ca 1 tim. Skölj salladskålen noga. Koka vatten, rismjöl och socker under omrörning. Låt svalna något och blanda i ingefära, vitlök, lök, fisksås, chiliflakes, paprikapulver och rör ihop. Skär resten av grönsakerna i tunna strimlor .Tillsätt grönsakerna och den saltade salladskålen till chiliblandningen och blanda noggrant. Lägg i glasburkar, täck med plastfolie och sätt på lock. Fyll inte burkarna helt. Låt stå framme i rumstemperatur 2 dagar. Kimchin ska bubbla av jäsning. Förvara i kyl och kimchin är nu klar att ätas.

Källa:

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 460 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Fett: 2 g
Skriv ut