Bamsebiff

Bamsebiff

30 min Huvudrätt
Bamsebiff är ett smidigt sätt att få en stor biff av köttfärs som du enkelt formar och steker direkt i pannan. Piffa till det extra och servera med goda tillbehör som hackad lök, ättiksgurka eller kapris.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bamse-biff/

Gör så här

  • Börja med att skala och koka potatisen. Skala och riv morötterna.
  • Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och 1 dl av grädden. Hetta upp smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff.
  • Stek färsen ca 4 min. Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ca 4 min till.
  • Häll i resten av grädden och soja runt biffen. Låt puttra i 3–4 min. Servera biffen med potatis, morötter och lingonsylt.
Klart!

Nötfärsen kan bytas ut mot kycklingfärs.

Energi:

630 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Nötfärs
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Potatismjöl
2 msk
4 dl
1 tsk
Kinesisk soja
1 msk
Potatis
1 kg
Morot
250 g
Lingonsylt
1 dl