Limekladdkaka med limeyoghurt

Limekladdkaka med limeyoghurt

40 min Efterrätt
En enkel men ovanligt god kladdkaka med uppfriskande syrlig lime som är smakkompis med choklad. Yoghurt med lime som tillbehör är pricken över i:et.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/augustas-smarriga-limekaka-med-limeyoghurt/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda alla ingredienser till limeyoghurten och ställ kallt.
  • Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop ägg och socker.
  • Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och salt. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt smör och limeskal, blanda väl.
  • Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17-20 min.
  • Garnera kakan med florsocker, limeskal och gärna gurkörtsblommor.
  • Servera kakan med limeyoghurt.
Klart!

Receptet är gjort av Augusta Andersson från Malmö och är vinnaren i Kladdkakeracet 2013.

Energi:

260 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Kladdkaka:
100 g
Ägg
3
Strösocker
2½ dl
Vetemjöl
1½ dl
Bakpulver
½ tsk
Vaniljsocker
2 tsk
Kakao
¾ dl
Salt
2 krm
Lime
rivet skal av 1
Limeyoghurt:
2 dl
Florsocker
2 msk
Lime
pressad saft av 1