Äppelpaj med citron

Äppelpaj med citron

40 min Efterrätt
Sväng ihop en äppelpaj med frisk smak av citron på nolltid. Med havregryn blir det en härligt knaprig yta. Servera med vaniljsås som är så gott till äppelpaj.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appelpaj-med-citron/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda äpplen och hälften av sockret i en ugnssäker form.
  • Blanda gryn, mjöl, resten av sockret, smör-&rapsolja och citronskal. Smula degen över äpplena.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Servera med lättvispad vaniljvisp.
Klart!

Ingredienser

Äpplen
600 g
Strösocker
1 dl
Fiberhavregryn
1½ dl
Vetemjöl
1½ dl
1 dl
Citron
rivet skal av 1