Äggkräm med citron och bär

Äggkräm med citron och bär

Äggkräm, eller zabaione som den italienska klassiska desserten heter, passar perfekt till fest då den är lätt att förbereda. Servera gärna med blandade färska bär.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (15 st)

Mitt betyg:

Äggkräm med citron och bär

Äggkräm, eller zabaione som den italienska klassiska desserten heter, passar perfekt till fest då den är lätt att förbereda. Servera gärna med blandade färska bär.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 600 g bär t ex hallon, blåbär, jordgubbar och björnbär
  • 2 msk strösocker
  • italienska mandelskorpor, gärna smaksatt med choklad

Gör så här:

Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar. Ta bort från värmen och låt krämen svalna. Vänd ner grädden i krämen. Blanda bären med strösocker. Varva kräm och bär i 4 glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor. Garnera ev med citronmeliss.

Tips:

Byt ut citronen mot t ex citronlikör. Gör gärna maränger på äggvitan som blir över och smula över istället för skorporna.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 415 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 33 g
Skriv ut