Äggkräm med citron och bär

Äggkräm med citron och bär

45 min Efterrätt
Äggkräm, eller zabaione som den italienska klassiska desserten heter, passar perfekt till fest då den är lätt att förbereda. Servera gärna med blandade färska bär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/aggkram-med-citron-och-bar/

Gör så här

  • Vispa grädden lätt.
  • Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke.
  • Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar.
  • Ta bort från värmen och låt krämen svalna. Vänd ner grädden i krämen.
  • Varva kräm och bär i 4 glas eller dessertskålar.
  • Toppa med krossade mandelskorpor. Garnera ev med citronmeliss.
Serveringsförslag:
Biscotti
30 min
Biscotti
(48)
Klart!

Byt ut citronen mot t ex citronlikör. Gör gärna maränger på äggvitan som blir över och smula över istället för skorporna.

Energi:

415 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 33 g

Ingredienser

2 dl
Äggulor
4
Strösocker
¾ dl
Citron
rivet skal och saft av ½
Bär t ex hallon, blåbär, jordgubbar och björnbär
600 g
Strösocker
2 msk
Italienska mandelskorpor, gärna smaksatt med choklad