Kycklinggryta med ädelost
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Krämig och smakrik kycklinggryta där ädelosten möter rosmarin, rosépeppar och en touch av portvin. Den lena gräddsåsen och kryddorna gör grytan till en lyxig middag som går snabbt att laga. Servera med fluffigt basmatiris och en fräsch sallad för en balanserad måltid.
Ingredienser
|
Kycklingbröstfilé
|
600 g |
|---|---|
| 1 tsk | |
| 2½ dl | |
|
Kycklingfond
|
1 msk |
|
Krossad rosépeppar
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Portvin eller svartvinbärssaft
|
1 msk |
|
Kinesisk soja
|
1½ tsk |
| 140 g | |
|
Färsk rosmarin
|
1 kvist |
|
Basmatiris
|
3½ dl |
|---|
Sallad:
|
Babyspenat
|
70 g |
|---|---|
|
Cocktailtomater
|
250 g |
|
Gurka
|
½ |
|
Färskpressad citronsaft
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
746 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,9 g |
| Protein: | 28,5 % | 52,4 g |
| Fett: | 37 % | 31,2 g |
| Kolhydrater: | 34,5 % | 63,4 g |