Kycklinggryta med ädelost

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Kycklinggryta med ädelost

Krämig och smakrik kycklinggryta där ädelosten möter rosmarin, rosépeppar och en touch av portvin. Den lena gräddsåsen och kryddorna gör grytan till en lyxig middag som går snabbt att laga. Servera med fluffigt basmatiris och en fräsch sallad för en balanserad måltid.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
1 tsk
2½ dl
Kycklingfond
1 msk
Krossad rosépeppar
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Portvin eller svartvinbärssaft
1 msk
Kinesisk soja
1½ tsk
140 g
Färsk rosmarin
1 kvist
Basmatiris
3½ dl

Sallad:

Babyspenat
70 g
Cocktailtomater
250 g
Gurka
½
Färskpressad citronsaft
1 tsk
Salt
1 krm
Nymalen svartpeppar
2 krm

Gör så här

  • Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna tills de får fin yta.
  • Häll i grädde, kycklingfond, rosépeppar, svartpeppar, portvin (eller saft) och soja. Låt koka under lock i ca 10 min.
  • Rör ner smulad ädelost mot slutet och låt den smälta in i grytan. Strö över färsk rosmarin precis innan servering.
  • Skölj salladen. Halvera tomater och skiva gurkan tunt. Blanda sallad, tomater och gurka i en skål.
  • Ringla över citronsaft, krydda med salt och peppar och blanda försiktigt.
  • Servera kycklinggryta med ris och sallad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

746 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,9 g
Protein: 28,5 % 52,4 g
Fett: 37 % 31,2 g
Kolhydrater: 34,5 % 63,4 g
https://www.arla.se/recept/kycklinggryta-med-adelost/