Kryddig äppelpaj
40 min
•
Arbetstid: 20 min
Frysbar
•
Äppelpaj i ett recept som blir en succé med de aromatiska kryddorna kanel, ingefära och muskot. Hasselnötter eller solrosfrön gör din äppelpaj extra knaprig.
Ingredienser
|
Äpplen
|
4 |
|---|---|
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Malen muskot
|
1 krm |
Smuldeg:
| 150 g | |
|
Hasselnötter
|
1 dl |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Strösocker
|
½ dl |
Servera med:
| 2½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Hasselnötterna kan bytas ut mot solroskärnor.
Näringsvärden, per port
Energi:
527 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5 g |
| Protein: | 4,5 % | 5,8 g |
| Fett: | 54,2 % | 32,3 g |
| Kolhydrater: | 41,3 % | 53,5 g |