Äppelpaj med havregryn
Nytt

Äppelpaj med havregryn

50 min Fika Efterrätt
Äppelpaj med havregryn är en klassisker vi aldrig kommer tröttna på! I denna smuldeg har vi i lite mandelmjöl, som ger både en god smak och härlig textur. Har du inte mandelmjöl hemma går det givetvis bra att byta ut det mot vanligt vetemjöl.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appelpaj-med-havregryn/

Gör så här

Smuldeg:
  • Värm ugnen till 165° eller 150° varmluft.
  • Skär smöret i kuber och nyp ihop med de torra ingredienserna.
Fyllning:
  • Skala och kärna ur äpplena. Skär i klyftor.
  • Blanda med de torra ingredienserna och lägg i en smord pajform, ca 28 cm i diameter.
  • Fördela smuldegen över äpplena och grädda högt upp i ugnen ca 40 min.
  • Servera ljummen äppelpaj med vaniljsås.
Klart!

Ingredienser

Smuldeg:
125 g
Havregryn
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Mandelmjöl
1 dl
Strösocker
¾ dl
Flingsalt
2 tsk
Fyllning:
Stora äpplen
4
Farinsocker
½ dl
Potatismjöl
1 msk
Malen kanel
1 tsk
Malen kardemumma
1 tsk
Inkluderad
Rårörd vaniljsås
10 min
Rårörd vaniljsås
(494)