Kryddoftande smulpaj

Kryddoftande smulpaj

30 min Efterrätt
Kanel och muskot ger en härligt kryddig smak till denna äppelpaj. Snabbaste smuldegen rörs ihop med smält smör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kryddoftande-smulpaj/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i smör i en stekpanna tillsammans med farinsocker och kryddor. Häll äppelklyftorna i en ugnssäker form.
  • Blanda farinsocker, havregryn och mjöl i en bunke. Häll i det smälta smöret och rör om till en smulig deg.
  • Strö smuldegen över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Vispa vaniljvispen och servera till pajen.
Klart!

Ingredienser

Äpplen
4
2 msk
Farinsocker
1 dl
Malen kanel
1 tsk
Malen muskot
½ tsk
Malen kardemumma
½ tsk
Smuldeg:
Farinsocker
¾ dl
Havregryn
1½ dl
Vetemjöl
1 dl
125 g