Kryddig äppelpaj

Kryddig äppelpaj

Äppelpaj i ett recept som blir en succé med de aromatiska kryddorna kanel, ingefära och muskot. Hasselnötter eller solrosfrön gör din äppelpaj extra knaprig.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (80 st)

Mitt betyg:

Kryddig äppelpaj

Äppelpaj i ett recept som blir en succé med de aromatiska kryddorna kanel, ingefära och muskot. Hasselnötter eller solrosfrön gör din äppelpaj extra knaprig.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 6 port

  • 4 äpplen
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm malen muskot

Smuldeg:

Servera med:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Hyvla smöret och grovhacka nötterna till smuldegen. Lägg alla ingredienser till degen i en bunke. Arbeta ihop till en smulig deg. Kärna ur och riv äpplena grovt. Blanda med socker och kryddor. Lägg äppelblandningen i en smord ugnssäker form, ca 22 cm i diameter. Fördela smuldegen över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna något och servera med lättvispad vaniljvisp.

Tips:

Hasselnötterna kan bytas ut mot solroskärnor.

Källa:

Rekommenderade produkter