Kryddig äppelpaj

Kryddig äppelpaj

40 min Efterrätt
Äppelpaj i ett recept som blir en succé med de aromatiska kryddorna kanel, ingefära och muskot. Hasselnötter eller solrosfrön gör din äppelpaj extra knaprig.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kryddig-appelpaj/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Hyvla smöret och grovhacka nötterna till smuldegen.
  • Lägg alla ingredienser till degen i en bunke. Arbeta ihop till en smulig deg.
  • Kärna ur och riv äpplena grovt. Blanda med socker och kryddor.
  • Lägg äppelblandningen i en smord ugnssäker form, ca 22 cm i diameter. Fördela smuldegen över äpplena.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna något och servera med lättvispad vaniljvisp.
Klart!

Hasselnötterna kan bytas ut mot solroskärnor.

Ingredienser

Äpplen
4
Strösocker
½ dl
Malen kanel
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Malen muskot
1 krm
Smuldeg:
150 g
Hasselnötter
1 dl
Vetemjöl
3 dl
Strösocker
½ dl
Servera med:
2½ dl