Kycklinggryta med ädelost

Kycklinggryta med ädelost

30 min Huvudrätt
Jättegott recept på krämig gryta med kyckling. Ädelosten gifter sig väl med rosmarin, rosépeppar och sötman från portvinet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklinggryta-med-adelost/

Gör så här

  • Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna.
  • Tillsätt grädde, fond, kryddor, portvin (eller saft) och soja.
  • Låt koka under lock ca 10 min. Tillsätt ädel cremen mot slutet. Strö över rosmarin. Servera gärna med ris.
Klart!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
1 msk
2½ dl
Kycklingfond
1 msk
Krossad rosépeppar
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Portvin eller svartvinbärssaft
1 msk
Kinesisk soja
1½ tsk
170 g
Färsk rosmarin
Ris, t ex basmatiris