Fänkålsstekt lax med matvetesallad

Fänkålsstekt lax med matvetesallad

40 min Huvudrätt
Kummin och muscovadosocker ger en spännande smak till laxen. Matvetesalladen är lika god varm som kall och kan varieras med rucola istället för dill.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fankalsstekt-lax-med-matvetesallad/

Gör så här

  • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  • Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Skiva fänkålen tunt och blanda med äpple och matvete.
  • Rör ihop citron, rapsolja, honung, salt och peppar till en dressing. Blanda dressingen med matvetesalladen. Klipp ned dillen strax innan servering.
  • Blanda osten med gräddfil. Smaka av med salt. Låt stå kallt fram till servering.
  • Skär laxen i 4 portionsbitar. Stöt fänkål, salt och socker i en mortel och fördela kryddblandningen på laxen. Stek dem i smör-&rapsolja, ca 4 min per sida.
  • Servera laxen med sallad och oströra. Garnera med citronklyfta.
Klart!
Energi:

715 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Laxfilé
600 g
Hela fänkålsfrön
1 msk
Salt
1 tsk
Muscovadosocker
1 msk
1 msk
Citron
1
Matvetesallad:
Matvete
2 dl
Stort äpple
1
Fänkål
½
Citron
rivet skal och saft av ½
Rapsolja, gärna kallpressad
2 msk
Honung
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ krm
Färsk dill
1 kruka