Sallad med grillade persikor
30 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Söta persikor, valnötter och oliver passar fint ihop med syrlig ost. Yoghurtsåsen får smak av rosmarin och ingefära.
Ingredienser
|
Persikor
|
4 |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Avokados
|
2 |
|
Rödlök
|
1 |
|
Blandad sallad
|
1 liter |
|
Valnötter
|
½ dl |
|
Svarta oliver
|
½ dl |
|
Citron
|
pressad saft av ½ |
| 150 g |
Sås:
| 2 dl | |
|
Riven färsk ingefära
|
2 msk |
|
Hackad färsk rosmarin
|
½ tsk |
|
Strösocker
|
2 krm |
|
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Använd gärna en burk Apetina® vit ost provencale.
Näringsvärden, per port
Energi:
450 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,4 g |
| Protein: | 11,6 % | 12,8 g |
| Fett: | 68,4 % | 34,8 g |
| Kolhydrater: | 20 % | 22,2 g |