Nudelsallad

Nudelsallad

30 min Buffé Huvudrätt
En lättlagad nudelsallad med krispiga grönsaker, sesamfrön och jordnötter. Dressingen är gjord på chilisås, sesamolja, fisksås och mycket färsk limesaft. Nudelsalladen är ett perfekt tillbehör till kyckling, biff eller räkor. Den är även utmärkt att servera på buffébordet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/nudelsallad/

Gör så här

  • Börja med att röra ihop dressingen i en rymlig salladsskål.
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem hastigt i kallt vatten och låt rinna av.
  • Strimla salladslöken. Skär gurka, morot och paprika i tunna stavar. Finhacka chilin. Grovhacka koriander och jordnötter. Blanda ner allt i salladsskålen med dressingen.
  • Vänd ner i nudlarna. Låt dra åt sig smaker en stund.
  • Smaka av nudelsalladen med salt.
Klart!
Energi:

471 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Äggnudlar
200 g
Salladslökar
3
Gurka
1
Morot
1
Röd paprika
1
Färsk röd chili
1
Färsk koriander
1 kruka
Salta jordnötter
1 dl
Rostade sesamfrön
1 dl
Dressing:
Sweet chilisås
3 msk
Fisksås
3 msk
Sesamolja
3 msk
Färskpressad limesaft
3 msk