Mazarinkaka med hallonglasyr

Mazarinkaka med hallonglasyr

60+ min Efterrätt
En saftig, nästan fuktig konsistens. Hallon och en lätt smak av bittermandel gör den här kakan oslagbart läcker!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mazarinkaka-med-hallonglasyr/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål.
  • Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna något.
  • Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan. Garnera med hallon.
Klart!

Tips! Har du sötmandel men inte mandelmassa? Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker.

Ingredienser

175 g
Mandelmassa
75 g
Ägg
1
Bittermandelarom
8 droppar
1½ dl
Strösocker
2½ dl
Vetemjöl
3 dl
Vaniljsocker
1 msk
Bakpulver
½ tsk
Hallonglasyr:
Florsocker
1 dl
Hallonsylt
½ dl
Garnering:
Hallon