Körsbärsmazariner
Betyg  (52 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Körsbärsmazariner

En mazarin med den ljuvliga kombinationen körsbär och mandel. Dekorera med vacker, rosa glasyr och toppa med ett körsbär.

Receptet gäller för 16 skivor

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 12 tsk bakpulver
  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 250 g mandelmassa, riven
  • 12 dl strösocker
  • 125 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 1 dl körsbärssylt eller -marmelad

Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • 1 12 msk vatten
  • 1 krm röd hushållsfärg

Gör så här:

Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i små bitar och kör till en smulig massa. Blanda ner ägget och kör snabbt till en deg. Tryck ut degen i mazarinformar. Låt stå i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget. Lägg en klick körsbärssylt i botten på varje form. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen 15-18 min. Låt svalna. Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut över mazarinerna. Garnera ev med körsbär.

Källa:

Näringsvärden, per st

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 16 g