Minipajer med ädelost

Minipajer med ädelost

60+ min Buffé Förrätt
Naggande goda minipajer fyllda med ljuvlig ädelost och körsbärstomat. Dessa små pajer passar alldeles utmärkt att servera som tillbehör till soppa, eller att ställa fram på buffébordet. Det går utmärkt att förberadas dagen innan de ska avnjutas. Blir det några över går de bra att frysa in.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/minipajer-med-adelost/

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen.
  • Kavla eller tryck ut degen i 16 engångsaluminiumformar. Nagga degen med en gaffel. Låt formarna stå i kyl 30 min eller i frysen 15 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Förgrädda pajskalen 5 min.
  • Grovriv osten ner i en bunke. Tillsätt grädde, ägg, salt och cayennepeppar. Vispa ihop till en äggstanning. Fördela smeten i formarna.
  • Dela tomaterna i halvor. Lägg en tomathalva och en valnöt i varje form.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
Klart!

Ingredienser

Fyllning:
230 g
2 dl
Ägg
2
Salt
½ tsk
Cayennepeppar
1 krm
Körsbärstomater
8
Valnötter
16