Broccolipaj med purjolök

Broccolipaj med purjolök

En matig och god broccolipaj där pajskalet blir extra knaprigt med lite linfrön i degen. Servera gärna sallad och kanske lite kallskuret eller rökt lax till.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (473 st)

Mitt betyg:

Broccolipaj med purjolök

En matig och god broccolipaj där pajskalet blir extra knaprigt med lite linfrön i degen. Servera gärna sallad och kanske lite kallskuret eller rökt lax till.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Fyllning:

Äggstanning:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Hacka samman smör, mjöl och linfrön för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Låt stå i frysen 10 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Skär broccolin i bitar och koka den i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av. Ansa och strimla purjolöken, skala och hacka vitlöken. Fräs löken i smör i en stekpanna tills purjolöken är mjuk men inte tagit färg. Riv osten. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Fördela lök, broccoli och riven ost i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 min.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 740 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 54 g
Skriv ut