Kebab med vitlök

Kebab med vitlök

30 min Buffé Huvudrätt
Ett roligare sätt att grilla färs är att göra kebabspett. Så gott att ingen kommer sakna hamburgaren.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kebab-med-vitlok/

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Blanda nötfärs, vitlök, salt, sambal oelek, spiskummin och mjölk till en jämn smet.
  • Forma färsen runt 8 grillspett eller blötlagda träspett. Grilla runt om ca 8 min.
  • Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen. Rör ner smör-&rapsolja.
  • Servera kebaben med sås, couscous och sallad.
Klart!

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Mald malen spiskummin
1 tsk
1 dl
Sås:
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Finhackad gul lök
1 msk
Salt
1 krm
Strösocker
2 krm
Blandad grönsallad
65 g