Kebabgryta

Kebabgryta

30 min Huvudrätt
Servera den klassiska kebaben på ett nytt sätt. Vi har gjort en krämig kebabgryta med syrad grädde. Servera med krispig sallad, rödlök, feferoni, gräddfil och ris eller pitabröd. God vardagsmat!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kebabgryta/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen, om du inte hellre vill servera pitabröd till din kebebgryta.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera tomaterna.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök 2-3 min.
  • Tillsätt kebab, tomatpuré och spiskummin. Stek 3-4 min.
  • Rör ner tomater och grädde i kebabgrytan. Låt koka ihop. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Strimla rödlöken, dela salladen i mindre bitar och grovhacka persiljan.
  • Toppa kebabgryta med hackad persilja. Servera med ris eller pitabröd, sallad, rödlök, feferoni och gräddfil.
Klart!
Energi:

621 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 51 g

Ingredienser

Kebabskav
ca 400 g
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
Körsbärstomater
250 g
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Malen spiskummin
1 msk
3 dl
Salt och svartpeppar
Till servering:
Ris eller pitabröd
4 port
Rödlök
1
Isbergssallad
½
Bladpersilja, grovhackad
25 g
Feferoni
ca 10
2 dl