Falukorvskebab

Falukorvskebab

30 min Huvudrätt Lunch
Falukorvskebab är ett roligt, annorlunda och framförallt supergott sätt att tillaga falukorv på. Tänk på att steka falukorven länge för att få till den sådär extra krispig. Smaksätt med egengjord kebabkrydda och ät tillsammans med färska grönsaker, pitabröd och såklart vår populära kebabsås!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/falukorvskebab/

Gör så här

  • Börja med kebabsåsen. Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  • Förbered de grönsaker och tillbehör du önskar till servering. Blanda ihop alla torra kryddor till kebabkryddan.
  • Hyvla långa remsor på längden av falukorven med en osthyvel.
  • Värm upp en stekpanna med smör & rapsolja. Stek falukorven gyllene och krispig.
  • Strö på kebabkryddan och smaka av med salt och svartpeppar. Stek i ytterligare 2 min.
  • Servera din falukorvskebab tillsammans med kebabsåsen och dina val av tillbehör.
Klart!
Energi:

662 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 63 g

Ingredienser

Falukorvskebab:
Falukorv
550 g
2 msk
Salt och svartpeppar
Malen spiskummin
1 msk
Paprikapulver
½ msk
Vitlökspulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Chilipulver
½ tsk
Kebabsås:
2 dl
Majonnäs
1 dl
Srirachasåser
1 msk
Vitlöksklyfta
½
Kolsyrad apelsindryck, t ex Fanta
½ dl
Kebabkrydda
2 tsk
Cayennepeppar
1 krm
Salt och svartpeppar
Till severing:
Bröd, pita eller liba
4
Isbergssallad, strimlat
½ huvud
Rödlök, skivad
1
Cocktailtomater, skivade
250 g
Feferoni
8
Gurka, skivad
½
150 g
Gröna oliver
Stark salsasås
2 dl