Svamp- och purjolökspaj

Svamp- och purjolökspaj

Huvudrätt
Pajen för dig som fyllt svampkorgen. Andra får nöja sig med champinjoner i grönsaksdisken.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/svamp--och-purjolokspaj/

Gör så här

  • Mixa smör och mjöl i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt kvarg och mixa till en slät deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet 10 min mitt i ugnen.
  • Skär svampen i bitar och purjolöken i skivor. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs svampen 5 min. Tillsätt purjolök och fräs ytterligare några minuter. Salta och peppra. Häll över i pajskalet.
  • Vispa ihop ägg, grädde och ost. Häll äggstanningen i pajen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
Klart!

Ingredienser

Fyllning:
Färsk svamp
1 liter
Purjolökar
2
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
4
2½ dl
Riven lagrad ost t ex Kvibille Präst
2 dl