Dragonkyckling
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Denna dragonkyckling med fransk touch är en är lättlagad vardagsfavorit. Stekt kyckling serveras i en krämig sås med smak av dragon, citron och vitlök. Till detta serveras rostade rotfrukter - mums!
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
1 msk | |
2 dl | |
2 dl | |
Hönsbuljong
|
½ tärning |
Hackad färsk persilja
|
1 kruka |
---|
Rostade rotfrukter:
Potatis
|
900 g |
---|---|
Morot
|
500 g |
Palsternacka
|
250 g |
2 msk | |
Salt
|
1½ tsk |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Persilja kan bytas mot dragon.
Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.
Näringsvärden, per port
Energi:
582 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 10,6 g |
Protein: | 30,7 % | 43,9 g |
Fett: | 28,6 % | 18,8 g |
Kolhydrater: | 40,7 % | 58,3 g |

