Våfflor
45 min
•
Arbetstid: 10 min
Brunch
Efterrätt
Mellanmål
Tillbehör
•
Att göra egen våffelsmet är busenkelt! Här är ett grundrecept på klassisk våffelsmet som gör de frasigaste våfflorna. Med ägg i smeten blir våfflorna lite mer matiga. Hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörj med smör, så lossnar våfflorna lättare.
Ingredienser
| 100 g | |
|
Vetemjöl
|
3½ dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Ägg
|
2 |
| 4 dl |
Till servering:
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Våffelsmeten kan göras ett par timmar i förväg. Späd med lite mer mjölk om den blir för tjock.
Näringsvärden, per st
Energi:
325 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1 g |
| Protein: | 7,8 % | 6,2 g |
| Fett: | 63,9 % | 23,5 g |
| Kolhydrater: | 28,3 % | 22,6 g |