Risgrynsgröt
1 tim
Dessert
Efterrätt
Frukost
•

Grundrecept för en lyckad risgrynsgröt! Risgrynsgröt är mångas grötfavorit och serveras på många ställen som julfrukost men även som en vardagsfrukost. För enklare tillagning, prova gärna att tillaga risgrynsgröten i ugnen.
Ingredienser
Rundkornigt ris
|
2½ dl |
---|---|
Vatten
|
5 dl |
2 msk | |
Salt
|
½ tsk |
8 dl | |
Kanelstänger
|
1- 2 |
Strösocker
|
ev 1 msk |
Gör så här
Tillaga din risgrynsgröt i ugnen: Sätt ugnen på 100°. Koka ris, vatten och salt i 10 min Koka upp mjölk med kanelstång och socker i en annan kastrull. Blanda den heta mjölken med riset. Koka upp. Sätt lock på kastrullen och ställ den längst ned i ugnen. Låt stå ca 1 timme
Näringsvärden, per port
Energi:
253 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 0,7 g |
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 36,9 g |
Fett: | 8,4 g |

Video
Risgrynsgröt – så gör du
De bästa tipsen för att få din julgröt så krämig och god som möjligt. Alltid populärt att bjuda på!

