Gammaldags risgrynsgröt

Gammaldags risgrynsgröt

Mellanmål Frukost Efterrätt
Risgrynsgröt på ett lite lyxigare vis. Gröten kokas nämligen i gammaldags lantmjölk istället för i mjölk och vatten vilket gör den extra god. Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gammaldags-risgrynsgrot/

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ris, salt och ca 3 dl av mjölken. Koka upp under omrörning
  • Sänk värmen och späd med resten av mjölken lite i taget under omrörning. Lägg ner kanelstången.
  • Låt gröten koka på svag värme under lock ca 40 min. Rör om då och då. Passa noga så att gröten inte kokar över.
Klart!
Energi:

330 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 14 g

Ingredienser

1 msk
Rundkornigt ris
1½ dl
Salt
½ tsk
1 liter
Kanelstång
1