Kebab i miniformat
25 min
•
Arbetstid: 15 min
Buffé
Huvudrätt
Snabbmat
•
Kebab i litet format, små välkryddade turkiska köttbullar. Kebab görs vanligtvis på pressat lammkött som grillas, men här har vi använt köttfärs.
Ingredienser
|
Nötfärs eller lammfärs
|
500 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Ägg
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Sambal oelek
|
1 tsk |
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
|
Malen koriander
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 tsk |
|
Couscous
|
3 dl |
| 150 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
140 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g |
| Protein: | 30,1 % | 10,4 g |
| Fett: | 37,2 % | 5,9 g |
| Kolhydrater: | 32,7 % | 11,3 g |