Vinmarinerade päron

Vinmarinerade päron

20 min Efterrätt
Tunt, tunt skivade päron i en frisk vinlag med smak av mynta är oemotståndligt gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vinmarinerade-paron/

Gör så här

  • Koka upp vin och socker. Rör i myntan.
  • Skiva päronen tunt med en osthyvel eller mandolin. Lägg ut skivorna på 4 tallrikar.
  • Häll lagen het över päronen och låt den svalna. Strö över pinjenötterna.
  • Smaksätt kvarg med muscovadosocker. Forma till ”ägg” med hjälp av en vattensköljd matsked. Lägg dem på päronsalladen.
Klart!

Ljust muscovadosocker kan bytas ut mot strösocker.

Energi:

240 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Päron
4
Vitt vin
1½ dl
Strösocker
¾ dl
Hackad färsk mynta
1 msk
Rostade pinjenötter
2 msk
1½ dl
Ljust muscovadosocker
2 msk