Viltskavskebab i libabröd

Viltskavskebab i libabröd

1 tim Huvudrätt
En riktigt smarrig hemlagad kebabrulle fylld med bland annat ostkräm, rödlök och tomat. Viltkött är toppen att variera med och dessutom ett mer klimatsmart alternativ!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/viltskavskebab-i-libabrod/

Gör så här

Oströra:
  • Smula osten i en skål. Mosa ihop med gräddfil och salt till en röra. Ringla ev över lite olivolja.
  • Tina viltskaven. Skär den i lite mindre bitar. Rör ihop marinaden i en bunke och lägg i köttet.
  • Låt marinera i minst 15 minuter men gärna över natten.
  • Fräs viltskaven på hög värme i en panna ca 3 min. Servera med bröd, oströra och tillbehör.
Klart!

Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström

Energi:

640 kcal

Protein: 42 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Viltskav
480 g
Orientaliska tunnbröd t ex libabröd
4
Oströra:
150 g
2 dl
Salt
2 krm
Ev olivolja
Marinad:
Rapsolja
3 msk
Vitlöksklyfta, pressad
1
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
½ msk
Malen spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Tillbehör:
Tomater, skivad
2
Rödlök, skivad
1
Salladsblad
Feferoni