Tekakor

Tekakor

60+ min Mellanmål
Saftiga och härligt mjuka tekakor. Underbart goda med lagrad Präst® och en smakrik apelsinmarmelad eller färskost och sylt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tekakor/

Gör så här

  • Värm mjölken till max 37°. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på mjölk och sirap. Rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt mjölet lite i taget, smör och salt. Arbeta degen 5 min i maskin eller 10 min för hand. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa ca 30 min.
  • Ta fram tre plåtar och täck med bakplåtspapper.
  • Dela degen i 16 lika stora bitar. Forma till runda bullar och tryck ut till platta kakor, ca 10 cm i diameter. Lägg på plåtarna och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 20 min under bakduk.
  • Värm ugnen till 250°.
  • Grädda i omgångar i mitten av ugnen, 6–8 min eller tills bröden fått fin färg. Pensla tekakorna direkt med kallt vatten. Låt svalna på galler.
Klart!
Energi:

236 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 7 g

Ingredienser

5 dl
Jäst
25 g
Ljus sirap
2 msk
Vetemjöl
12 dl
100 g
Flingsalt
2 tsk