Surdegsmacka med kalkon och ajvar

Surdegsmacka med kalkon och ajvar

10 min Mellanmål
Grönsakskröran ajvar från Balkan finns i de flesta matbutiker och är med sin fylliga hetta perfekt ihop med färskost. Mackan går utmärkt att göra helt vegetarisk och är toppen att grilla i smörgåsgrill också.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/surdegsmacka-med-kalkon-och-ajvar/

Gör så här

  • Bred färskost på brödskivorna och ett tunt lager ajvar.
  • Fördela kalkonskivorna på bröden och toppa med skivad salladslök.
Klart!
Energi:

270 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Levainbröd bröd
2 skivor
3 msk
Ajvar relish
1 msk
Rökt kalkon
4 skivor
Salladslök
1