Stuvade morötter

Stuvade morötter

Huvudrätt
Stuvade morötter är lätt att laga, och passar väldigt bra att servera till kött eller fisk. Blanda kokade morötter i en krämig bechamelsås. Toppa med rikligt av hackad bladpersilja. Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stuvade-morotter/

Gör så här

  • Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka morötterna 6-8 min. Häll av, men spara lite av kokvattnet.
  • Smält smöret i en kastrull. Pudra över mjöl och blanda väl.
  • Rör ner mjölk, lite i taget under vispning. Koka upp under omrörning.
  • Låt sjuda ca 5 min. Späd ev med lite av det sparade kokvattnet om såsen blir för tjock.
  • Vänd ner morötterna. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Strö hackad persiljan över de stuvade morötterna vid servering.
Klart!
Energi:

196 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Morot
500 g
25 g
Vetemjöl
3 msk
5 dl
Salt och svartpeppar
Till servering:
Färsk persilja
1 kruka