Morotsrulltårta

Morotsrulltårta

1 tim Efterrätt
Denna morotsrulltårta är snabbare att baka än den klassiska morotskakan, men med de rätta smakerna! Rulltårtan är smaksatt med kanel och ingefära, och den fluffiga frostingen får frisk smak av finrivet citronskal. Skär morotsrulltårtan i generösa bitar och bjud in till fikakalas!
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/morotsrulltarta/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  • Vispa ägg och socker luftigt med elvisp.
  • Skala och finriv morötterna. Rör ner morötter och olja i äggsmeten.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Sikta ner i smeten och vänd ner med en slickepott. Bred ut smeten på bakplåtspappret.
  • Grädda mitt i ugnen 5-7 min.
  • Strö lite strösocker över kakan. Vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper. Dra bort pappret kakan gräddats på och låt svalna.
Fyllning:
  • Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och poröst med elvisp.
  • Tillsätt färskost och citronskal och vispa till en slät kräm.
  • Bred fyllningen över den kalla morotskakan. Rulla försiktigt ihop från långsidan med hjälp av bakplåtspappret.
  • Låt rulltårtan ligga kallt minst 1 tim, inrullad i bakplåtspappret.
  • Skär upp morotsrulltårtan i 12 bitar.
Klart!

Skulle kakan vara svår att få bort från bakplåtspappret kan man pensla kallt vatten på pappret innan det försiktigt dras av. Man kan också smörja bakplåtspappret innan smeten breds ut.

Energi:

276 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Ägg
2
Strösocker
2 dl
Morot, ca 2 dl finriven
100 g
Rapsolja
½ dl
Vetemjöl
2 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Malen kanel
1 tsk
Malen ingefära
½ tsk
Bikarbonat
1 tsk
Bakpulver
1 tsk
Fyllning:
75 g
Florsocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
250 g
Citron, finrivet skal
1