Spenatsallad med bönkräm

Spenatsallad med bönkräm

15 min Förrätt
En smakrik sallad som passar bra till grillat kött eller kyckling. Byt ut brödkrutongerna mot rostade nötter om du vill ha lägre GI.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/spenatsallad-med-bonkram/

Gör så här

  • Häll av och skölj bönorna. Blanda dem med crème fraiche. Låt stå kallt fram till servering.
  • Kärna ur och skär äpplena i bitar. Smula osten.
  • Varva spenat, rucola, äpple och ost i en skål eller på ett uppläggningsfat. Strö över brödkrutongerna.
  • Servera salladen med bönkrämen.
Klart!

Passar som tillbehör till t ex grillat kött. Passar bra till förrätt eller på buffébordet och räcker då till dubbla antalet portioner.

Energi:

280 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Stora vita bönor
400 g
2 dl
Äpplen
2
150 g
Babyspenat
75 g
Rucola
75 g
Krutonger
2 dl