Spenatrisotto med fetaost

35 min Huvudrätt Lunch Middag
Spenatrisotto med fetaost

Här får den italienska klassikern smak av fetaost, färsk spenat och rostade pinjekärnor.

Ingredienser

Gul lök
1
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Avorioris
3 dl
Varm grönsaksbuljong
8 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Babyspenat
150 g
150 g
Rostade pinjenötter
50 g

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt riset och rör om.
  • Häll på buljongen i omgångar, ca 1 dl buljong i taget. Riset ska suga upp buljongen innan mer tillsätts. Rör då och då.
  • Låt koka på svag värme 20-25 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Smula osten och blanda ner den tillsammans med spenat och pinjekärnor. Servera genast.
Lägg till recept till tillagad

Tips! En äkta risotto ska vara krämig, absolut inte klibbig.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

490 kcal

Näringsvärden per portion exklusive tillbehör
Protein: 19 g
Fett: 22 g
Kolhydrater: 56 g
https://www.arla.se/recept/spenatrisotto-med-apetina/