Risotto med trattkantareller
Betyg  (59 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Risotto med trattkantareller

Det doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.

Antal portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 100 g rotselleri
  • Arla® Svenskt Smör
  • 2 dl avorioris
  • 5 dl vatten
  • 2 msk konc vilt- och kantarellfond
  • 12 dl torrt vitt vin
  • 200 g svamp, t ex trattkantareller
  • 2 msk rumstempererat Arla® Svenskt Smör
  • 2 dl riven lagrad Kvibille Präst®
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad gräslök

Gör så här:

Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på vatten, fond och vin. Låt risotton koka på svag värme under lock ca 20 min. Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svamp, smörklickar, ost och svartpeppar i riset. Strö över gräslök.

Källa: