Smörrebröd

Smörrebröd

45 min Förrätt
Smörrebröd är den perfekta rätten att bjuda på vid mingel, studentfester och andra högtider. Här serverar vi tre olika sorters smörrebröd - en med rostbiff, en med räkor och slutligen en med ädelost. Toppa danskt rågbröd med dina favoriter och bjud in till fest!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorrebrod/

Gör så här

Med rostbiff:
  • Blanda färskosten med färskriven pepparrot. Bred färskosten på brödskivorna.
  • Toppa med skivat äpple, rostbiff, syltlök, rostad lök och persilja.
Med räkor:
  • Skiva sparrisen riktigt tunnt på snedden. Lägg i en skål och blanda med finrivet citronskal och pressad citronsaft.
  • Bred smetana på brödskivorna. Toppa med sparris, räkor, dill och forellrom.
Med ädelost:
  • Bred färskost på brödskivorna. Skiva päron och rädisor.
  • Toppa brödskivorna med päron, ärtkott, smulad ädelost, valnötter, rädisor och färsk oregano. Ringla över lite honung.
Klart!

Ingredienser

Med rostbiff:
Danskt rågbröd
4 skivor
150 g
Färskriven pepparrot
½ dl
Äpple
1
Rostbiff
4 skivor
Syltlökar
12
Rostad lök
4 msk
Färsk persilja
Med räkor:
Danskt rågbröd
4 skivor
Färsk grön sparris
2
Citron
1
1 dl
Räkor med skal
500 g
Dillvippor
Salt och svartpeppar
Forellrom
50 g
Med ädelost:
Danskt rågbröd
4 skivor
150 g
Päron
1
Rädisor
4
Ärtskott
50 g
140 g
Rostade valnötter
50 g
Färsk oregano
Flytande honung