Smörfyllda kaneläpplen

Smörfyllda kaneläpplen

45 min Efterrätt
Nötter och kanel i smör bor gärna i ett varmt svenskt äpple. Njuts med kall, krämig vaniljsås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorfyllda-kanelapplen/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tag ut kärnhusen och gör stora hål med en äppelpipa. Ställ äpplena i en ugnssäker form.
  • Rör ihop smör, socker, kanel och nötter. Fördela fyllningen i hålen och stick ner en kanelbit.
  • Pensla äpplena med smör och strö över socker. Stek i mitten av ugnen 25 – 30 min.
  • Servera med vaniljsåsen.
Klart!

Ingredienser

Äpplen
4
Fyllning:
3 msk
Strösocker
¾ dl
Malen kanel
1 tsk
Hackade hasselnötter
1 dl
Kanelstänger
4
1 msk
Strösocker
½ msk