Små smördegspajer med gräddkokt grönkål och ädelost

Små smördegspajer med gräddkokt grönkål och ädelost

Buffé Förrätt
En otroligt lättlagad och vacker minipaj som toppas med färska fikon. Kan serveras både varm och kall.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sma-smordegspajer-med-graddkokt-gronkal-och-adelost/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Skär smördegen i 8 bitar. Tryck ner degen i en smord muffinsplåt och förgrädda i mitten av ugnen 5 min.
  • Repa kålen och grovhacka den. Fräs i smör 2-3 min. Rör ner grädde och sjud 2-3 min.
  • Fyll formarna med gräddkokt kål och smula över ädelost. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min.
  • Skär fikon i 4 klyftor vardera. Låt pajerna svalna något. Toppa med fikon och färsk oregano.
Klart!
Energi:

276 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Kyld smördeg à 250 g
1
Grönkål
100 g
2 msk
1 dl
70 g
Till servering:
Färska fikon
2
Färsk oregano
½ kruka