Skummig potatissoppa med pocherat ägg

Skummig potatissoppa med pocherat ägg

Potatissoppa är en uppskattad klassiker som är enkel att förbereda. Här en härligt krämig soppa med potatischips på toppen som ger fin krispighet. Receptet har skapats av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.
Betyg (18 st)

Mitt betyg:

Skummig potatissoppa med pocherat ägg

Potatissoppa är en uppskattad klassiker som är enkel att förbereda. Här en härligt krämig soppa med potatischips på toppen som ger fin krispighet. Receptet har skapats av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner

Pocherat ägg:

  • 4 små ägg
  • 2 msk ättiksprit 12%
  • svartpeppar
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 8 kvistar färsk körvel
  • potatischips, saltade

Gör så här:

Skala och skär potatis, lök och vitlök i bitar. Fräs dem i smör i en kastrull. Tillsätt vin och buljong. Koka upp och låt det koka tills potatisen är mjuk. Tillsätt grädden och mixa soppan helt slät. Smaka av med salt och peppar. Häll ättikan i 4 små koppar, Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Drag av från spisen och vispa runt i vattnet till en virvel. Häll snabbt i äggen in mot kanten. Låt dra ca 2 min. Lyft upp äggen med en hålslev och låt dem droppa av på papper. Häll soppan i 4 tallrikar. Dela äggen och lägg dem i soppan. Krydda med svartpeppar och toppa med citron, lök och körvel. Servera med potatischips.

Tips:

Tips! Lägg äggen i sopptallrikar och servera soppan vid bordet när gästerna satt sig.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 524 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 20 g
Skriv ut