Skogssvampsoppa med tryffelgrädde

Skogssvampsoppa med tryffelgrädde

20 min Huvudrätt Förrätt
Med tryffelsmak och krispig skinka lyxar du enkelt till en färdig svampsoppa.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/skogssvampsoppa-med-tryffelgradde/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 6 min. Låt kallna.
  • Vispa grädden och smaksätt med olja och salt.
  • Dela svampen i bitar. Fräs den i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll i soppan och låt den koka upp under omrörning.
  • Servera med tryffelgrädde och smulad skinka.
Klart!
Energi:

360 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Lufttorkad skinka i skivor
50 g
1 dl
Olja med smak av tryffel
1 krm
Salt
2 krm
Blandsvamp
200 g
2 msk
1 liter