Skagentårta

Skagentårta

60+ min Förrätt
Underbart god skagentårta som passar lika bra som drinktilltugg som till förrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/skagentarta/

Gör så här

  • Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand. Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
  • Tryck ut blandningen på botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl medan fyllningen förbereds.
  • Hårdkoka, skala och mosa äggen. Skala och hacka räkorna.
  • Blanda ägg, räkor, gräslök, dill, pepparrot, senap, kvarg och lätt crème fraiche. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  • Lägg fyllningen i formen och släta till ytan. Täck med plastfolie. Låt stelna i kyl minst 2 tim.
  • Bred över löjrom. Ta bort kanten på formen och lägg tårtan på ett fat. Skär tårtan i smala bitar.
Klart!

Ingredienser

Ljust bröd utan kanter
100 g
50 g
Fyllning:
Ägg
5
Räkor med skal
750 g
Färsk gräslök
½ dl
Färsk dill
½ dl
Riven pepparrot
2 msk
Senap
1 msk
1 dl
1 dl
Salt
½ tsk
Cayennepeppar
½ krm
Granering:
Löjrom
200 g