Hummersoppa

Hummersoppa

60+ min Förrätt
Hummersoppa är riktigt lyxigt. Det är så bra att verkligen ta tillvara på hela hummern, som är dyr och fin. Här rostar vi skalen i ugnen tillsammans med rotfrukter för att få ut maximalt med smak. Toppad med forellrom och hummerkött platsar denna hummersoppa vid de allra finaste av bjudningar.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hummersoppa/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Plocka ur köttet från humrarna. Lägg köttet i en skål i kylen fram till servering.
  • Lägg skal och huvuden i en långpanna. Skala och grovhacka lök, vitlök, morot och rotselleri. Blanda med hummerskal och tomatpuré. Rosta mitt i ugnen 20-25 min.
  • Krossa rostade hummerkal och rotfrukter grovt med en slev. Lägg i en rymlig kastrull. Häll på vin, grädde och vatten. Koka upp och sjud ca 30 min.
  • Ta från värmen och tillsätt grovt hackad dill. Låt dra ca 10 min, så att smakerna sätter sig.
  • Sila av soppan och smaka upp med fisksås, konjak, tabasco och salt.
  • Mixa soppan med stavmixer så den blir skummig.
  • Toppa hummersoppan med hummerköttet. Garnera med lite färska örter och forellrom. Servera med baguatte.
Klart!
Energi:

587 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Humrar
2
Bananschalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
Morötter
2
Rotselleri
100 g
Tomatpuré
3 msk
Torrt vitt vin
1 dl
5 dl
Vatten
5 dl
Färsk dill
1 kruka
Fisksås
3 msk
Konjak
2 msk
Tabasco
5 droppar
Salt
1 tsk
Till servering:
Färska örter
Forellrom
50 g
Surdegsbaguette
1