Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

25 min Huvudrätt
Saltimbocca, som betyder ”hoppa in i munnen”, är en klassisk italiensk rätt. Det går även bra att laga saltimbocca av lövbiff.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saltimbocca-alla-romana/

Gör så här

  • Banka ut köttskivorna mellan plastfilm så de blir tunna.
  • Fördela salviablad och skinka på köttet och vik ihop. Salta och peppra och vänd i mjöl.
  • Bryn i omgångar på båda sidor i smör. Lyft upp köttet. Vispa ner vin, grädde och fond i stekpannan. Koka ihop 2–3 min. Lägg ner köttet och låt allt bli varmt.
Klart!
Energi:

400 kcal

Protein: 41 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Kalvinnanlår
8 skivor
Färsk salvia
1 kruka
Lufttorkad skinka
8 skivor
Salt
½ tsk
Nymald svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
2 msk
Torrt vitt vin
1 dl
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Kalvfond
1 msk