Saffransskorpor med pistage

Saffransskorpor med pistage

60+ min Mellanmål
Saffransskorpor eller saffransbiscotti är en söt och knaprig italiensk mandelskorpa – här med saffran och pistagenötter istället för mandel. Enkla och goda att baka! Gör dessa spröda, gyllengula saffransskorpor i förväg och spara i burk. Extra lyxigt blir det om de doppas i smält choklad. Perfekta att ge bort som en hembakad present!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffransskorpor-med-pistage/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret, rör i saffran och häll upp i en bunke. Rör i ett ägg i taget.
  • Blanda strösocker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Vänd i nötterna.
  • Dela degen i 3 bitar, rulla till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över råsocker.
  • Grädda i mitten av ugnen cirka 25 min. Ta ut plåten.
  • Sänk värmen till 120°.
  • Skär upp längderna på snedden i 1½ cm breda skorpor.
  • Lägg tillbaka skorporna på plåten och torka i ugnen cirka 10 min, vänd på skorporna och torka i ytterligare 10 min.
  • Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen, ca 30 min.
  • Förvara saffransskorporna i en stor burk eller i ett par mindre burkar.
Klart!

Doppa skorporna i smält choklad.

Energi:

105 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 5 g

Ingredienser

100 g
Saffran à 0,5 g
2 pkt
Ägg
2
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
5 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Bakpulver
1½ tsk
Skalade pistagenötter
1½ dl
Rårörsocker
2 msk