Chocolate chip cookies
45 min

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies, den klassiska amerikanska kakan som vi älskar. Gör gärna dubbelsats och frys in hälften av degen, bara att ta fram, skiva upp och grädda när det kommer spontanbesök!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (479 st)

Mitt betyg:

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies, den klassiska amerikanska kakan som vi älskar. Gör gärna dubbelsats och frys in hälften av degen, bara att ta fram, skiva upp och grädda när det kommer spontanbesök!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 18 st

  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret långsamt i en kastrull, ta det från plattan så fort det har smält och låt det svalna. Om smöret är för varmt så smälter chokladbitarna ut i smeten. Hacka chokladen grovt. Rör ner socker, farinsocker och ägg i kastrullen. Blanda bikarbonat, salt och vaniljsocker i mjölet och rör ner det tillsammans med chokladen. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut i ugnen. Det är lagom med nio kakor på varje plåt. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

Tips:

Hacka 100 g nötter och rör ner samtidigt med mjölet. Använd de nötter som du tycker bäst om eller blanda flera sorter.

Byt ut smöret mot 1 dl smör-&rapsolja som du blandar direkt med de övriga ingredienserna. Då slipper du smälta smöret först.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per st

  • Energi: 90 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 5 g
Skriv ut