Rucolasallad med ost och avocado

Rucolasallad med ost och avocado

20 min
Pepprig rucola möter mild, len ost och matig avokado. Toppa med en härligt skarp vinägrette.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rucolasallad-med-ost-och-avocado/

Gör så här

  • Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca ½ min. Skölj dem i kallt vatten.
  • Halvera, gröp ur och skiva avokadon. Skala och skiva löken i tunna ringar. Halvera körsbärstomaterna.
  • Blanda allt med rucola på ett fat. Strö över osttärningarna.
  • Rör ihop vinägretten och ringla över salladen.
Klart!
Energi:

365 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Sockerärter
150 g
Avokados
2
Rödlök
1
Körsbärstomater
250 g
Rucola
65 g
150 g
Vinägrette:
Rapsolja
¾ dl
Äppelcidervinäger
2 msk
Italiensk salladskrydda
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm