Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Risgrynsgröt med saffran
Risgrynsgröt med saffran
20 min
Förrätt
Efterrätt
•
Se kommentarer
En populär rätt under ramadan som kan serveras som för- eller efterrätt. Ofta bryter man fastan med denna rätt.
Andra liknande recept
60+ min
Overnight oats
(244)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(650)
Mannagrynsgröt
(107)
Budget
25 min
Baked oats
(32)
Budget
1 tim
Risgrynsgröt
(657)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Rör ihop saffran och vatten och låt det dra en stund.
Blanda gröt och saffranslösningen i en kastrull och värm under omrörning.
Servera med hackade pistagenötter eller kanel.
Klart!
Tips:
När man löser saffran i hett vatten blir smaken kraftigare.
Ingredienser
Färdig risgrynsgröt
500 g
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Hett vatten
1 msk
Pistagenötter
Malen kanel
Andra liknande recept
60+ min
Overnight oats
(244)
Budget
10 min
Havregrynsgröt
(650)
Mannagrynsgröt
(107)
Budget
25 min
Baked oats
(32)
Budget
1 tim
Risgrynsgröt
(657)
Budget
1 tim
Ålandspannkaka
(147)
Budget
25 min
Grötpinnar
(4)
40 min
Risgrynspudding
(23)
15 min
Mannagrynsgröt med blåbär och kardemumma
(61)
30 min
Mannagrynsgröt med passion
(39)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum