Baked oats

Baked oats

25 min Mellanmål Frukost Efterrätt
Tjusningen med baked oats är att den kan tillagas och piffas till på många olika sätt. Grunden är busenkel: havregryn mixas med mjölk, banan och valfri smaksättning för att sedan bakas i mikro eller vanlig ugn. Toppad med kvarg och bär är det en fröjd för både öga och gom. Testa det här receptet på baked oats till frukost eller mellanmål redan idag – även barn kan hjälpa till!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/baked-oats/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175° eller använd mikrovågsugnen.
  • Mixa ihop mjölk, havregryn, jordnötssmör, skivad banan, honung, kakao, bakpulver och salt.
  • Häll smeten i portionsskålar som tål ugnsvärme/mikro. Strö över blåbär.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 min eller ca 90 sek i mikro.
  • Toppa din baked oats med kesella och färska bär för en fräsch och energirik start på dagen.
Klart!
Energi:

419 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 22 g

Ingredienser

2 dl
Havregryn
2 dl
Jordnötssmör
1 dl
Banan
1
Honung
2 msk
Kakao
1 msk
Bakpulver
1 tsk
Flingsalt
1 krm
Frysta blåbär
1 dl
Till servering:
2 dl
Blandade färska bär