Rabarbertårta

Rabarbertårta

Smeten till den här rabarbertårtan kan du blanda direkt i kastrullen, lite disk och lätt som en plätt.

Receptet gäller för 12 bitar

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up
Betyg (123 st)

Mitt betyg:

Rabarbertårta

Smeten till den här rabarbertårtan kan du blanda direkt i kastrullen, lite disk och lätt som en plätt.

Receptet gäller för 12 bitar

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up

  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g rabarber
  • 1 tsk potatismjöl
  • 100 g mandelmassa
  • florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjölet. Lägg dem på smeten. Grovriv mandelmassan och strö över. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Sikta över florsocker.

Källa:

Rekommenderade produkter